Easy WebbhotellWebbhotellSidbyggareDomännamnBeställInformationKundzonen
 
Att behålla fokus på rätt saker...
Många företag förlorar efter en tid sitt fokus och börjar erbjuda produkter och tjänster som det inte alls var tänkt att de skulle ha med från början. Resultat blir ofta ett rörigt virrvarr av olika val, kategorier och oöverskådliga sidor.

EASY Webbhotell erbjuder just webbhotell med tillhörande domänregistrering, och allt vi kan erbjuda ingår i ett välfyllt webbhotellpaket. Varför krångla till det?
 
 
 

Kontakta oss >>

Om EASY Webbhotell >>

Nyheter >>

Göra egen hemsida med EASY Sitebuilder CMS >>

Hantera ditt webbhotell genom EASY Control >>

Bli återförsäljare för EASY Webbhotell >>

Partners och leverantörer >>

Våra allmänna villkor för webbhotell >>

Copyright och cookies >>
 
Nyheter

EASY Webbhotell är i ständig förändring. Här kan du läsa det senaste.

Prisjustering EASY Inclusive (2023-04-01)
Precis som alla andra påverkas vi tyvärr av världsläget med ökad inflation och omkostnader. Tack vare att vi haft långa bundna avtal på exempelvis el har vi till skillnad mot många andra inte behövt genomföra prishöjningar, fram tills nu.

Tyvärr är vi nu i ett läge där våra underleverantörer har genomfört prishöjningar vilket tvingar oss att följa efter och nu själva göra justeringar i våra priser från och med 1 maj 2023 med ca 20%-35%. För våra tre vanligaste kontotyper innebär det att det nya priset blir:

Nytt pris för EASY Inclusive 1GB blir 89kr/mån.
Nytt pris för EASY Inclusive SSL 10GB blir 129kr/mån.
Nytt pris för EASY Inclusive SSL 20GB blir 249kr/mån.
 
Varning för bedrägerier (2023-03-07)
Det har kommit till vår kännedom att ett företag som heter Web Hosting Solutions 24 AB skickar ett sorts erbjudande om webbhotellhosting för 4875 kr.
Du som domänägare kan tänkas få ett sådant brev men det kommer absolut inte från oss och du skall inte betala någonting alls.

Det är en hårfin gräns mellan vad som är lagligt och olagligt och det är nog tyvärr svårt att lagföra Web Hosting Solutions 24 AB för detta tilltag.
 
Webbmailen uppdaterad (2023-01-26)
Ny version 1.6.1 av webbmailprogrammet Roundcube på plats, innehållande diverse buggfixar.
 
PHP8 nu tillgängligt (2022-08-12)
För den som så önskar finns nu PHP-versioner 8.0 och 8.1 tillgängligt på våra servrar. Det ger en prestandaökning jämfört med PHP7.

Vi påminner även om att PHP5 kommer att stängas av vilken dag som helst.
 
Gamla PHP-versioner (2022-06-21)
Av säkerhetsskäl är vi tvingade att inom snar framtid stänga av version 5 av PHP. PHP5 nådde officiell end of life redan år 2017 och det är idag direkt olämpligt att använda den.
Ni som vet själva att ni huserar såpass gammal kod hos oss att den kräver PHP5 bör agera omedelbart för att er webbplats inte ska sluta fungera när vi släcker PHP version 5.

Maila oss gärna för frågor eller om ni önskar hjälp med uppdatering av gammal kod och/eller gamla versioner av Wordpress.
 
Ännu nyare webbmail (2022-06-06)
Nu är version 1.6.0 av Roundcube på plats, vilken är den allra senaste. Mycket nöje!
 
Ny version av webbmail (2022-06-03)
Nu är Roundcube, systemet bakom vår webbmail, uppdaterat till den senaste versionen, 1.4.13. Gränssnittet är delvis nytt men det finns möjlighet att byta tema för användaren i inställningarna. Nya temat, som är mobilanpassat, kallas för Elastic. Om man föredrar det gamla utseendet byter man till tema Larry. Vi hoppas och tror att tjänsten för webbmail kommer att fungera såväl stabilare som snabbare framöver. Inloggning görs som vanligt via Webmailfliken på denna sida eller via direktlänk https://webmail.easywebbhotell.se/
 
EASY WebBuilder (2017-01-20)
Idag lanserar vi vår alldeles nya sidbyggare EASY WebBuilder som är en modern efterföljare till EASY Sitebuilder. Du skapar enkelt en ny hemsida utifrån moderna mallar med fullt responsiv design som ser lika bra ut oavsett om besökarna använder en vanlig dator, surfplatta eller smartphone. Testa gärna i vår demo direkt. Samtidigt säljstoppar vi vår tidigare sidbyggare EASY Sitebuiler.
 
Nya hallar i Stockholm och Kista (2016-02-02)
Efter månader med planering och tester har vi nu driftsatt vår ny tvåhallslösning i Stockholm och Kista, med ytterligare backuphallar i Uppsala och Östhammar. Den nya lösningen innebär att risken för driftstopp i det närmaste minimeras helt.
 
IMAP nu även på Windows (2014-03-14)
Tidigare har vi enbart kunnat erbjuda IMAP-stöd på våra Linux-konton. Från och med idag har samtliga e-postkonton stöd för både POP3 och IMAP, oavsett om du har ett Linux- eller Windows-webbhotellkonto.
 
Nya webmailen är här (2014-03-14)
Vi presenterar stolt en ny och helt omarbetad webmail baserad på mjukvaran RoundCube. Du når den som vanligt via vår kundzonsida eller på här. Den gamla webmailen kommer att finns tillgänglig parallellt med den nya under en kort period om du saknar några skickade mail eller av annan anledning behöver komma åt sparad information. Den gamla webmailen når du här.
 
Tredje serverhallen i drift (2013-02-08)
Vi har i dagarna driftsatt en ny serverhall i Östhammar. Den nya hallen kommer främst att utgöra en backup till Stockholm- och Uppsalahallen.
 
Mer trafik åt alla (2013-01-30)
Vi kommer inom kort att öka på den trafik som ingår i våra webbhotellkonton. Anledningen är att några kunder har börjat närma sig gränsen och vi väljer att hellre öka gränsen för alla än att ta betalt av de få som annars hamnar över den.
 
Ny webmail lanseras snart (2013-01-13)
En helt ny version av vår webmail kommer att lanseras under våren. Förutom ett helt omarbetat och modernt utseende finns nyheter så som lättanvänd kalender och kontakthantering. Mer information kommer lite längre fram efter att rejäla tester har genomförts och den nya webmailen finns tillgänglig. Den som väntar på något gott...
 
EASY Sitebuilder 10 är här! (2011-11-19)
Nu har vi släppt EASY Sitebuilder 10. För dig som redan är kund hos oss och använder EASY Sitebuilder 4.5 hittar du numera även en länk till EASY Sitebuilder 10 efter att ha loggat in till KontrollPanelen. Där kan du bygga upp en ny sida, eller importera basen från din hemsida byggd i den tidigare versionen för att snabbare komma igång. Guider och hjälpavsnitt under OnLineSupporten kommer att uppdateras inom kort.
 
Mer trafik åt folket (2011-11-16)
Vi har nu ökat trafikgränsen från 10GB/mån till 25GB/mån i vårt paket EASY Inclusive. Redan innan ökningen var det det bara ett fåtal kunder som faktiskt låg över gränsen och de betalade heller inget extra för det.
 
Glad Påsk (2011-04-21)
Påsken är i antågande och nu på skärtorsdagen stänger vi telefonsupporten 13.00 och öppnar växeln igen som vanligt på tisdag den 26:e. Självklart finns vi som alltid tillgängliga via mail under hela påskhelgen.
 
Gott Nytt År! (2010-12-30)
Snart är året slut och vi vill passa på att tacka alla våra kunder för det gågna året och önska ett Gott Nytt 2011. Vi har flera nyheter på gång och bland annat kommer en helt ny kontrollpanel på svenska och en helt omarbetad version av sidbyggaren EASY Sitebuilder att lanserasunder våren.
 
Nytt AntiSPAM-filter (2010-10-22)
Nu har vi påbörjat utrullningen av vårt helt nya antiSPAM/virus-filter från SpamExperts. Vi har testat filtret ingående under lång tid och det har en väldigt hög träffsäkerhet på att eliminera SPAM, samtidigt som det låter alla dina viktiga mail passera. Övergången till det nya systemet sker helt osynligt och vi räknar med att ha allting klart sista veckan i oktober.
 
Stora problem hos .SE (2009-10-12)
.SE som hanterar den s.k. zonen för alla svenska domännamn som slutar på .SE gjorde under kvällen ett planerat underhållsarbete. Något gick snett hos dem och alla svenska .SE-domäner blev onåbara. Felet rättades till inom 20 minuter av dem men det kan fortfarande vara problem med att nå sidor p.g.a. att internetleverantörer så som Telia och BredBanksbolaget har felaktig information som ännu inte hunnit uppdaterats. Felet låg helt utanför vår kontroll och drabbade samtliga .SE-domäner i Sverige, inte bara EASY Webbhotells kunder.

Mer om detta i Media:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/stora-internetproblem-for-sverige-1.972918
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5948209.ab
 
Nu finns förskottsbetalning i EASY Sitebuilder (2009-02-23)
Vi har fått många önskemål på att få in förskottsbetalning som ett av betalningsalternativen i Sitebuilder och detta är nu ordnat. Du hittar och kan aktivera det under fliken "Betalsätt" när du administrerar din eButik i EASY Sitebuilder. Detta ersätter det tidigare betalsättet "check" som är rätt sällsynt här i Sverige.
 
Nya servrar för webbhotell (2008-09-05)
EASY Webbhotell växer rejält och under hösten bygger vi därför ut vår maxkapacitet med nya webbhotell-servrar. De nya maskinerna ger oss mer kraft och flexibilitet som minimerar risken för nertid eller överbelastningar.
 
EASY Sitebuilder i ny version (2008-08-15)
Under den tidiga morgonen har våra webbhotell-paket uppdaterats med ny version av EASY Sitebuilder för att framförallt ge bättre stabilitet. En efterfrågad nyhet är också att det numera går att ladda upp egna banderoller till samtliga mallar, tidigare gick detta endast på ca hälften av våra 500 designmallar.
 
Öppettider (2008-04-30)
EASY Webbhotell har begränsat öppethållande på chatt- och telefonsupporten under 30/4 och 2/5. Den första maj är chatt- och telefonsupporten helt stängd. E-postsupporten kör vi som vanligt alla dagar, dock kan svarstiderna vara något längre än normalt.
 
Öppettider under Påsk (2008-03-20)
Vi stänger telefon och chattsupporten på torsdag klockan 12 och håller sedan stängt på långfredagen, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Vi svarar dock på e-post precis som vanligt och öppnar upp för fullt igen på tisdagen den 25:e.
 
Uppgraderad webmail (2008-02-29)
Vi har nu uppgraderat vår webmail till senaste version där många mindre buggar och problem har rättats till.
 
ASP.NET 3.5 (2008-01-24)
.NET Framework har natten mot Torsdag uppdaterats på samtliga Windows-servrar och finns nu i version 3.5
 
Öppettider under Jul (2007-12-20)
Den 21, 24, 25 och 31 december samt den 1 januari är vår telefon- samt chattsupport stängd, men du når som oss vanligt via e-post. Sedan vill vi givetvis passa på att tacka alla våra kunder för det gångna året och önska en riktigt God Jul och Gott Nytt År.
 
Utökning av kapacitet (2007-11-07)
EASY Webbhotell är populärare än någonsin och för att klara alla nya kunder har vi beställt utökad kapacitet på vår fiberlina. Detta kommer att även i framtiden garantera en stabil tjänst.
 
EASY Sitebuilder (2007-10-10)
Nu lanserar vi en helt ny version av Sitebuilder - ett webbaserat verktyg där du med bara några klick kan skapa din egen hemsida. Du väljer bland 500 mallar och kan med bara ett musklick lägga till din egen eButik, forum, gästbok och mycket mer. När du är klar laddas allting automatiskt upp till ditt webbhotellkonto hos oss. Enklare än så här blir det inte! EASY Sitebuilder ingår utan kostnad i alla EASY Inclusive Linux-konton hos oss.
 
Många nyheter under hösten (2007-07-09)
Vi har mycket inplanerat inför hösten här på EASY Webbhotell som kommer att göra din "vistelse" hos oss ännu bättre än tidigare. Vi avslöjar dock inte något konkret nu utan det kommer att avslöjas lite i taget under senaste hälften av 2007.
 
Sommaröppettider (2007-06-04)
Mellan den 11/6 - 8/7 kommer våra öppettider att vara något begränsade. Nya telefontider anges på vår kontakt-sida. Bästa möjliga support får du som vanligt via e-post.
 
Nya filter för SPAM och VIRUS (2007-04-08)
Vårt kluster för antiSPAM och antivirus har nu byggts om med nya regelverk och ännu säkrare virusdetektering.
 
Utbyte av servrar (2007-02-01)
En stor del av våra servrar byts nu ut för att ge plats för helt nya maskiner. Arbetet kommer att ske nattetid och nertiden kommer att bli minimal tack vare att systemen körs parallellt under en övergångstid.
 
Uppdatering i nätverket (2007-01-16)
Stora delar av vårt nätverk kommer under januari att uppgraderas eller bytas ut för att klara ännu högre krav på stabilitet och tillförlitlighet. Samtidigt förbereds för nya servrar som kommer att ta över senare under februari/mars.
 
God Jul & Gott Nytt År (2006-12-23)
Vi vill redan nu passa på att önska alla våra kunder en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Under helgdagarna har telefon- och chatsupporten stängt, men vi svarar som vanligt via e-post.
 
Mer utrymme (2006-10-22)
Vårt konto EASY Inclusive utökas nu ytterligare för att klara vårt mål att kunna erbjuda ett enda paket till alla. Den nya utrymmesgränsen på 1GB gäller såväl nya som befintliga kunder.
 
Ny webbmail (2006-10-02)
En helt ny webbmail är nu på plats och redo att användas. Som vanligt hittar du den under vår kundzon. Några nyheter är, förutom ett helt nytt utseende, kalender och planeringsverktyg.
 
... ()
Äldre nyheter tas bort.